Mutiara Kata Hatiku...

nuff

Wednesday, April 28, 2010

tips kesihatan 'SAYANGI JANTUNG ANDA'

salam ptg semua...

hai kwn2 dah lama sy tak berblog.....maklum la kesibukan dgn keja...........hi hi hi....
ari ni aku cuti.....bestnya....kebetulan br dpt gaji....seronok la aku bershopping.........

td aku bw mak aku pegi hospital....biasa la org tua2 kn...hospital tu dah jd rumah kedua la..tkt bila tgk ramai sgt org skrg yg ada penyakit kencing manis......ni yg buat aku nk jaga kesiahatan tu....nk tau cmana aku amalkn......

+
ni bkn arak tau ni air soda kosong...............harga dia setin rm1.30
(ni bkn promote tau just nk bgtau je)

tu air soda tanpa gula.....setiap pg aku minum dia dgn buah lemon dan sdkit garam...bancuh mnm pg2 sblm mkn apa2........jgn risau tak effect perut korang pun...bgs utk buang lemak, kurang kn toksin dlm bdn dan melancarkn penghadaman perut kita.......lemon tu pun tak la mahal sgt.............sebiji br rm0.99....tu la plng mahal....kalo korang nk yg murah pegi la tesco murah la ckit.....harga mmg berbeza....lemon yg elok lemon dr turki.......
ni pun aku dpt tips dr adik ipar ku......

satu lg kalo kurang tak blh nk amalkn mcm tu tak pe....aku ada satu lg tips....


ni quaker oat peket..........1 bungkus ni harga rm9.90
dlm ni ada 20 peket.....

ni pun korang blh amal kn juga....setiap pg sepeket mlm sepeket....insyaALLAH mudah2an mujarab.......kalo blh nasi tu kurangkn la......korang tak perlu berhabis utk ubt diet semua tu membazir je.....baik amalkn diet sendiri lg bgs......skrg ni aku dlm proses mengurangkn berat bdn...tp aku berjaya juga sbln aku dpt kurangkn 3kg berat aku..he he he.....k la stkt ni je utk ari ini......bye..............
















8 comments:

Cik SHiN~JU said...

Salam...
oooo...tgh diet yer...
sama la kita..hehehe...

Mrs Infinity said...

salam..uuii, tgh diet ekh..mesti best kan..kita pun same gak ni..da ikut cara tu..mmg berkesan..so far da turun 4 kilo kurang dr 1 bulan..huhuhu...nak trs kan je..best ni

.aira. said...

kirenye lau mengamalkan diet tuu,
takleh makan nasikk kee ??

risau risau
wahaha ;)

Chaoi said...

camtu ke nak buang lemak dalam badan..nk try wat gak la...

ieQa sWetLuv said...

wahh first time ika tgk air tin tu.. kenapa cm x pena jumpe ek..hurmm~

Mrs Infinity said...

kat tesco ade...soda tau..bkn ais krim soda..beza tu..coz ais krim soda kandungan gula tinggi...soda ni 0 gula...

Syafiq Kadiran said...

1st time tgk air tin tu,...
ne nak cari tu...

ain fathihah said...

erkk..tak berapa lalu nak makan quaker oat.
hehe

keluarga ku tercinta

**Dekhnewalon Ne kya Kya**